Держкомтелерадіо обіцяє роздержавити ЗМІ до кінця року

Держкомтелерадіо обіцяє роздержавити ЗМІ до кінця року

Укрінформ
Реформу роздержавлення друкованих засобів масової інформації буде завершено вчасно до кінця цього року, проте наразі реформування пройшли третина державних і комунальних ЗМІ.

Про це сказав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко в інтерв'ю виданню «Детектор медіа».

«Реформу буде завершено (до кінця 2018 року - ред.). Починаючи її, ми свідомо не гналися за кількісними показниками й не вимірювали її успішність лише цифрами. Редакційні колективи самі, без поспіху і примусу, мали вирішити своє майбутнє», - зазначив він.

Очільник Держкомтелерадіо зауважив, що до Зведеного переліку державних і комунальних друкованих ЗМІ, що підлягають реформуванню, внесено 733 видання, з яких 647 - комунальні. Станом на 17 липня, за його словами, реформовано 220 видань: 205 - комунальних, 15 - державних. При цьому він додав, що за даними моніторингу, проведеного громадськими організаціями, ця цифра дещо більша й нараховує 260 редакцій, які закінчили процес реформування.

Наливайко підкреслив, що у процесі реформування помітною є така закономірність: там, де комунальні ЗМІ отримували суттєве фінансування з місцевого бюджету, як, наприклад, у Закарпатській, Львівській, Київській областях, редактори до останнього зволікають із початком процесу роздержавлення, а там, де редакційні колективи звикли заробляти самі, перспектива стати незалежним виданням нікого не лякає і процес йде жвавіше.

Водночас голова Держкомтелерадіо нагадав, що у парламенті на розгляді знаходиться законопроект № 8441, який серед іншого передбачає продовження дії закону про роздержавлення ЗМІ, проте наголосив, що це рішення у разі ухвалення поширюватиметься лише на ті видання, які не змогли реформуватися через бездіяльність засновників. За його даними, таких мас-медіа лише близько п'ятдесяти.ї

Читайте також: Нереформовані ЗМІ скоро опиняться поза законом - Держкомтелерадіо

«Ті редакційні колективи чи редактори, які сподіваються, що реформу відтермінують для всіх, і не поспішають виконувати закон, можуть залишитися 1 січня без видання», - відзначив Наливайко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 24 листопада 2015 року ухвалила закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-