"Вінницяводоканал" закупив рідкий хлор у Румунії

Укрінформ
"Вінницяводоканал" компенсував нестачу рідкого хлору вітчизняного виробництва за рахунок закупівель цього реагента у Румунії.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

"На даному етапі хлор завозять партіями з Румунії. Першу партію вже отримали цього понеділка – 23 липня. Решту доставлять  протягом тижня, що надасть змогу водоканалу збільшити запаси рідкого хлору», - цитує відомство директора Департаменту  житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА Сергія Волкова.

Читайте також: "ДніпроАзот" відвантажив перший хлор після відновлення роботи

За його словами, для забезпечення жителів міста та області водою відповідної якості та стандартів, на добу профільним підприємствам потрібно близько 800 тонн рідкого хлору.

Волков повідомив, що ситуація стосовно забезпечення КП "Вінницяводоканал" рідким хлором наразі є стабільною, тому жителі Вінниці та області будуть забезпечені якісною водою.

Читайте також: "Дніпроазот” пропонує запорізьким водоканалам хлор удвічі дорожче, ніж раніше - ОДА

На Вінниччині водопостачання відбувається виключно за рахунок поверхневого водозабору з р. Південний Буг, при цюому рідкий хлор є оптимальним знезаражувачем. Його здійснють у трьох містах - у Вінниці і Калинівці через відсутність достатньої кількості запасів артезіанських вод належної якості, та у Хмільнику, де підземні води містять радіоактивний радон. Таку воду використовують для лікування захворювань опорно-рухового апарату, але для споживання і побутових потреб вона не придатна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-