Дніпроазот” пропонує запорізьким водоканалам хлор удвічі дорожче, ніж раніше - ОДА

Дніпроазот” пропонує запорізьким водоканалам хлор удвічі дорожче, ніж раніше - ОДА

Укрінформ
Дніпроазот назвало нову ціну, за якою збирається продавати Запорізькій області хлор для знезараження води, - 47 тис. грн за тонну, що більш ніж удвічі перевищує попередню ціну.

Про це журналістам заявив заступник голови Запорізької ОДА Віктор Скобліков, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наразі «Дніпроазот» виставило нам приблизну ціну 47 тис. грн за тонну хлору, без урахування доставки. Раніше ціна була на рівні 21 тис. грн за тонну. Зараз йдуть перемовини і узгодження ціни", - сказав посадовець.

За словам віце-президента Асоціації водоканалів України Ольги Бабій, через те, що підприємство підвищило ціну на хлор, можна очікувати подорожчання води для населення. 

В Запорізькій ОДА зазначили, що це питання дійсно виникне, але поки що рано говорити, коли саме й наскільки відбудеться це подорожчання. 

"Хлор не є ключовою позицією у собівартості води. Підвищення можливе, але воно буде несуттєвим", - запевнив Скобліков.

Читайте також: Зубко розказав, як вирішують "хлорну проблему"

Як повідомляв Укріформ, у середині червня підприємство «Дніпроазот», що є виробником рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. Через це на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

20 липня віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено і паралельно його імпортують із Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-