Зубко розказав, як вирішують

Зубко розказав, як вирішують "хлорну проблему"

Укрінформ
Кілька водоканалів в Україні наразі використовують у роботі румунський хлор для знезараження води, очікуються ще поставки з Узбекистану.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час селекторної наради щодо підготовки до нового опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день румунський хлор споживають декілька водоканалів, і ми очікуємо також на поставки з Узбекистану", - сказав він.

Зубко також поінформував, що на засіданні уряду в четвер, 26 липня, планується ухвалити рішення щодо забезпечення резерву хлору на рівні держрезерву.

Водночас він підкреслив, що ситуація, яка нещодавно склалася із забезпеченням хору на підприємствах водоканалу, продемонструвала, що місцева влада неналежно виконує свої обов'язки щодо контролю за функціонуванням системи критичної інфраструктури. При цьому віце-прем'єр-міністр запевнив, що грошей на місцях достатньо.

Разом з тим Зубко висловив переконання, що зупинка "Дніпроазоту", яка поставила під загрозу водопостачання в ряді регіонів, була "запланованим сценарієм", зауваживши, що з цим підприємством ще "доведеться розбиратися".

Читайте також: "ДніпроАзот" відвантажив перший хлор після відновлення роботи

Як повідомляв Укрінформ, у середині червня підприємство «Дніпроазот», що є виробником рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води, попередило, що припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. Через це на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

20 липня Зубко заявив, що виробництво рідкого хлору в Україні відновлено і паралельно його імпортують із Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-