"ДніпроАзот" відвантажив перший хлор після відновлення роботи

Укрінформ
Єдиний в Україні завод з виготовлення рідкого хлору для знезараження води знову запрацював після зупинки, але проблеми виробництва не вирішені.

Про це повідомляє ТСН.

За інформацією телеканалу, перші цистерни з рідким хлором вже прибули до Харкова.

"ДніпроАзот" запрацював, але лише на 10% від своєї потужності. 24 липня його працівники пікетували Антимонопольний комітет України і просили у чиновників допомогу, бо, якщо держава не втрутиться, ситуація може повторитись дуже скоро, сказано в повідомленні.

"Дніпроазот" відновив виробництво критично важливої для комунального господарства речовини, але інші потужності підприємства залишаються незадіяними – виробництво мінеральних добрив та іншої продукції базової хімії наразі нерентабельне. Усе через ціну на газ, котрий потрібен для отримання пари, необхідної за технологією. Крім того, зупинене виготовлення аміаку.

Читайте також: "Дніпроазот" відновив постачання хлору до Харкова

Головна вимога пікетувальників – встановити справедливу ціну на газ, бо нинішня, на думку людей, зависока і вбиває хімічну галузь в Україні. Активісти, що доєдналися до протестів, вважають, що у завищених цінах на газ винні корумповані чиновники, інформує канал.

За годину до мітингувальників вийшов представник АМКУ і запросив представників до приміщення. Заступник голови комітету Андрій Вовк пообіцяв розглянути резолюцію мітингу. "Ми працюємо в межах закону і наданих нам повноважень. Як прописано в законі, так воно і буде. Незалежно від того, хто до мене прийшов", - пояснив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-