ЦНАП у Білокуракіному на Луганщині надаватиме 49 адмінпослуг

ЦНАП у Білокуракіному на Луганщині надаватиме 49 адмінпослуг

Децентралізація
Укрінформ
Новий Центр надання адміністративних послуг відкрито сьогодні в районному центрі Білокуракіно Луганської області.

Зараз ЦНАП надаватиме 49 послуг, а з часом тут можна буде отримати внутрішні та закордонні паспорти, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Новий ЦНАП дозволить жителям Білокуракинщини отримувати у «єдиному вікні» загалом 49 адміністративних послуг з реєстрації прав на нерухоме майно, реєстрації місця проживання, послуги Управління соціального захисту населення та Держгеокадастру. Надалі планується включити послуги Державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», - інформує прес-служба ОДА.

ЦНАП у Білокуракіному на Луганщині надаватиме 49 адмінпослуг / Фото: Луганської обласної державної адміністрації

Зазначається, що після підключення робочої станції до захищеного каналу зв’язку (цей процес триває) з’явиться можливість надавати послуги Державної міграційної служби, зокрема видаватиметься паспорт громадянина України у формі ID картки та паспорт для виїзду за кордон.

Проект ЦНАПу за підтримки ПРООН розроблено громадською організацією «Твори добро», вартість створення центру складає понад 2 млн грн.

Читайте також: П’ять об’єднаних тергромад утворили на Луганщині за півроку

Центр спроектовано та побудовано з урахуванням сучасних технологій та вимог. Зокрема, у ЦНАПі облаштована паливна системи з енергозберігаючим котлом, туалет із доступом для осіб з обмеженими можливостями, встановлені енергозберігаючі вікна та двері, фасад утеплено. Біля центру облаштовано дитячий майданчик.

Структура ЦНАПу передбачає штат у кількості 7 штатних одиниць. Зараз там працюють чотири адміністратори та один державний реєстратор нерухомого майна. На заміщення вакантних посад оголошено конкурс.

У Луганській області вже діють 18 центрів надання адміністративних послуг: 11 – при районних державних адміністраціях; 4 центри – в Біловодську, Білокуракиному, Новопскові та Чмирівці - обслуговують об’єднані територіальні громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-