Рятувальники розповіли, як “сушили” Чернігів після зливи

Рятувальники розповіли, як “сушили” Чернігів після зливи

Фото
Укрінформ
У Чернігові вже завершені роботи по ліквідації наслідків підтоплень приватних помешкань, спричинених у суботу інтенсивними опадами.

Про це повідомляє ДСНС.

"Станом на ранок 22 липня роботи по ліквідації наслідків підтоплення приватних житлових будинків та об'єктів різних форм власності на території м. Чернігова, спричинених інтенсивними опадами - завершено. Залишаються підтопленими 34 приватні присадибні ділянки, на яких спостерігається загальне зниження рівня води", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що упродовж доби відкачано 8961 куб. м води. Загалом для проведення робіт залучалося 11 одиниць техніки, 5 мотопомп, 32 чоловіки особового складу.

За даними ДСНС, станом на 20:00 21 липня у Чернігові внаслідок сильних опадів сталося часткове підтоплення 20 приватних житлових будинків, 34 присадибних ділянок, 3 підвальних приміщень багатоквартирних будинків та 5 окремих будівель різної форми власності.

Читайте також: Чернігів "заливає": вода підтопила підвали багатоповерхівок

Також створилася загроза переливу неочищених вод за межі санітарної зони з фільтраційного каналу полігону по знешкодженню твердих побутових відходів КП КТП 2528 Чернігівської міської ради, зазначили в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, ранкова злива 21 липня підтопила кілька розташованих у низині вулиць Чернігова і каналізаційно-насосну станцію №4.

Раніше 30 червня потужна злива підтопила у Чернігові 110 домогосподарств житлового сектору та інші споруди на 40 вулицях міста, частково зруйнувала три житлових будинки. Крім того, затопила кілька десятків автомобілів на автостоянці та фонди обласної наукової бібліотеки, завдала багато іншої шкоди. Чернігівська міська рада оцінила завдані стихією збитки в понад 58 млн. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-