В МЗС прокоментували затримання Росією українських кораблів в Азовському морі

В МЗС прокоментували затримання Росією українських кораблів в Азовському морі

Укрінформ
Затримки українських кораблів військовими РФ у Азовському морі з метою перевірки є штучно створеним загостренням, і наразі немає жодної скарги від судновласника або капітана судна про їхнє затримання.

Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила в ефірі "5 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз є штучно створене загострення в інформаційному полі питання Азова. Воно завжди існувало. Військова присутність в Азовському морі росіян більша за нашу, це зрозуміло. За всіма канонами міжнародного морського права військові кораблі мають право зупиняти цивільні кораблі для огляду. Для цього не потрібні жодні мандати – нічого. Якщо це не перевищує розумний строк затримання, немає скарг від капітанів, судновласників, у нас є можливість сказати тільки, що ми вважаємо. На підставі чого? На підставі інформації в ЗМІ, що є проблема із затримкою кораблів. Якщо у нас будуть матеріали, які нам дозволяють заявити протест проти затримання, ми будемо цим користуватися", - сказала вона.

Читайте також: Як таки не віддати Азовське море на поталу росіянам?

Зеркаль додала, що бачить дуже багато "спекуляцій" навколо ситуації із затримками суден в Азовському морі.

Як повідомляв Укрінформ, кількість затримок та арешту Росією суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку, становить уже 148 одиниць. Про це йшлося під час наради в Мінінфраструктури України, яка відбулася 16 липня 2018 року під головуванням заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-