У Дніпрі та Кривому Розі підтримали всеукраїнську акцію

У Дніпрі та Кривому Розі підтримали всеукраїнську акцію "Україна - не шкуродерня"

Фото, відео
Укрінформ
Кілька десятків учасників акції на захист тварин «Україна - не шкуродерня», зібравшись під стінами міської ради Дніпра, закликали до більш суворого покарання для тих, хто до знущається на тваринами.

Про це повідомили активісти на сторінці «Клубу соціального розвитку у Facebook.

«Разом ми зробимо нашу країну гідним місцем для життя і людей, і тварин. Сьогодні говорили не тільки про Миколаїв, а й про цуценят, яких вчора вбили в Меліоративному, про собак, отруєних на Парусі, про кожну краплю невинної крові. Підписи під зверненням до Президента України ми відправляємо до Києва в понеділок», - повідомили зоозахисники.

У Дніпрі та Кривому Розі підтримали всеукраїнську акцію "Україна - не шкуродерня" / Фото: Anna Sergeevna, facebook

Символом акції став значок у вигляді краплини крові, який учасники прикріпили до одягу.

Подібна акція відбулася і в Кривому Розі, де на території депо КП «Швидкісний трамвай» журналісти зафіксували, як комунальники звозили до ями трупи собак, яких було більше десятка. 18 липня справу за даним фактом внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 299 КК України «жорстоке поводження з тваринами». Згідно з цією статтею, винним загрожує від шести місяців арешту до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці з'ясовують усі обставини події.

Читайте також: Україна - не живодерня: захисники безпритульних тварин прийшли під КМДА з собаками

Як повідомлялося, 20 липня в українських містах проходить акція проти жорстокого поводження з тваринами, яке продовжується, попри те, що був ухвалений закон, який посилює покарання за жорстке поводження з тваринами.

Нещодавно у Миколаєві комунальне підприємства "Центр захисту тварин" застосувало такий засіб регулювання чисельності безпритульних собак, як евтаназія. Відповідна комісія прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби. Це збурило громадськість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-