Уманські комунальники планують заробити додатковий мільйон

Уманські комунальники планують заробити додатковий мільйон "на хасидах"

Укрінформ
В Умані під час щорічного паломництва хасидів на прибиранні сміття у місці їх компактного проживання, забезпеченні водою та інших послугах комунальники планують заробити додатковий мільйон гривень.

Про це йшлося на засіданні робочої групи мыськвиконкому, повідомляє прес-служба Уманської міськради.

"З метою забезпечення санітарної очистки місця компактного перебування паломників, прибирання та утримання вулиць та тротуарів, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, забезпечення цілодобового водопостачання та водовідведення, безперебійної роботи ліфтів багатоквартирних будинків району паломництва комунальними службами підготовлено проекти договорів на надання додаткових комунальних послуг на загальну суму близько 1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що в попередні роки витрати на оплату додаткових послуг брав на себе Міжнародний благодійний фонд ім. рабі Нахмана. Цьогоріч представники брацлавських хасидів запропонували частину цих витрат покрити за рахунок підприємців-хасидів. Для цього від останніх буде обрано представника, який працюватиме безпосередньо з міською владою та комунальними установами щодо оплати додаткових договорів.

Також під час засідання, яке відбулося 18 липня, було озвучено низку інших питань, які потребують вирішення: декларування громадянами доходів від діяльності, пов’язаної з прийомом паломників (перевезення, торгівля, розселення, харчування); впровадження пропускного режиму для транспортних засобів; введення в експлуатацію синагоги; організація торгівлі продовольчими та промисловими товарами; медичне обслуговування паломників тощо.

Читайте також: На Буковину приїхали кількасот паломників-хасидів

На завершення засідання робочої групи її голова - перший заступник міського голови Умані Сергій Клочко повідомив, що починаючи з наступного тижня буде проведено цілу низку нарад, на яких детальніше будуть розглядатися окреслені під час цієї зустрічі проблемні питання.

Щороку у вересні під час святкування іудейського Нового року - Рош Гашана - брацлавські хасиди з усього світу їдуть до могили свого духовного наставника, цадика Нахмана в Умані. Цьогоріч Рош Гашана святкують з 9 по 11 вересня. Очікується прибуття понад 30 тисяч паломників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-