Аеропорту в Дніпрі обіцяють злітну смугу, вдвічі дешевшу, ніж у Харкові

Аеропорту в Дніпрі обіцяють злітну смугу, вдвічі дешевшу, ніж у Харкові

Укрінформ
Вартість будівництва злітної смуги аеропорту в Дніпрі буде удвічі дешевшою, ніж це було у Харкові, хоча відрізнятись нічим не буде.

Про це на зустрічі з журналістами на Дніпровському металургійному заводі (м. Дніпро) сказав президент і власник групи DCH Олександр Ярославський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вартість смуги буде майже в 2 рази дешевше, ніж у Харкові. Ми порахували, що якщо смуга в Харкові коштувала 200 млн доларів, то смуга в Дніпрі буде коштувати 120 млн доларів. Тобто на 80 млн доларів смуга в Дніпрі буде дешевше, ніж в Харкові. Хоча буде точно така ж, з таким же пероном, всі ті ж обсяги, все буде збережено», - зазначив Ярославський.

За його словами, всі терміни початку реалізації проекту залежать саме від фінансування державної частки. У свою чергу бізнесмен готовий приступити до своєї частини робіт у будь-який момент.

Ярославський зазначив, що готовий виділити на новий аеровокзальний комплекс Дніпровського аеропорту близько 60-70 млн доларів, які, зокрема, будуть спрямовані на забезпечення цілодобової роботи на будівельному майданчику близько 3 тисяч осіб. Це дозволить повністю реалізувати проект протягом 2,5-3 років.

«Я б взяв 2,5-3 роки з моменту, як тільки застромиться перша лопата. Я думаю, тисячі три робочих на об'єкт ми можемо вивести. Надмірностей ми не будемо влаштовувати, але не пошкодуємо грошей (десь близько 60-70 млн доларів)», - сказав Ярославський.

Читайте також: Пасажиропотоки через українські аеропорти рекордно зросли

Як повідомляв Укрінформ, група DCH (підприємець Олександр Ярославський) у рамках приватно-державного партнерства побудує сучасний аеровокзальний комплекс міжнародного аеропорту у Дніпрі. Це підтвердив і міський голова Дніпра Борис Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-