На Чернігівщині вертоліт знеструмив 5 сіл

На Чернігівщині вертоліт знеструмив 5 сіл

Фото
Укрінформ
У селі Лідин Бобровицького району Чернігівщини гелікоптер марки Мі-2 під час обробки полів зачепив лінію електропередач і залишив без електроенергії 5 сіл. Пілот втік з місця аварійної посадки.

Про це повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області у Facebook.

"Вертоліт Мі-2 здійснив аварійне приземлення в Бобровицькому районі після того, як під час обробки полів гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл", - зазначається у повідомленні.

Зачепивши дроти з напругою 10 кВ, вертоліт приземлився, а пілот відразу втік. Оперативники Бобровицького відділення поліції, які прибули на місце посадки літального апарата, згодом затримали пілота в сусідньому районі.

Як з’ясувалося, орендовані агропідприємством землі обробляв житель Кіровоградської області. Ніяких документів, які б надавали йому право керувати гелікоптером, чоловік при собі не мав. Результати медичного огляду пілота засвідчили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Зараз чоловік перебуває у лікарні - у нього підвищився тиск.

Читайте також: Розвідка бойовиків триває: за добу зафіксували 4 ворожих безпілотника

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 281 ККУ (порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, якщо це створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків). Досудове розслідування триває.

Фото: facebook.com/policechernigivshchini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-