Розвідка бойовиків триває: за добу зафіксували 4 ворожих безпілотника

Розвідка бойовиків триває: за добу зафіксували 4 ворожих безпілотника

Укрінформ
За минулу добу противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 2 рази з важкого озброєння.

Про це під час брифінгу повідомив представник прес-центру операції Об'єднаних сил підполковник Анатолій Стельмах.

"Протягом 13 липня обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосувавши гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках - озброєння, заборонене Мінськими домовленостями", - повідомив він.

За словами речника, на Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках відмічалися поодинокі обстріли позицій Об’єднаних сил поблизу Кримського, Кряківки, Троїцького, Новолуганського та Південного, а по захисниках Новолуганського ворог застосував 82-мм міномет, випустивши у наш бік 8 мін", - зазначив Стельмах. 

В районах населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Кам’янка та Піски, що на Донецькому напрямку, окупанти обстрілювали українських захисників з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Минулої доби найбільша кількість обстрілів знову припала на Маріупольський напрямок. Тут було зафіксовано 12 випадків порушення режиму тиші. Прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине та Пищевик. При цьому ворог застосував по захисниках Водяного міномети калібром 120 мм.

На жаль, внаслідок ворожого вогню було поранено двох наших захисників, їхньому життю нічого не загрожує.

За уточненими даними розвідки, чотирьох окупантів поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази порушили режим припинення вогню на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Кримського, Мар’їнки, Талаківки та Гнутового.

"Противник продовжує ведення розвідки наших позицій, активно застосовуючи БПЛА. За добу було зафіксовано 4 таких випадки. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби", - повідомив Стельмах. 

Водночас, за його словами, криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Читайте також: Бойовики гатили із 120 мм мінометів по захисниках Водяного – штаб ООС

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб, причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох громадян за підозрою у співпраці з незаконними збройними формуваннями так званих ДНР та ЛНР. Затримання підозрюваних відбулися поблизу населених пунктів Валер’янівка, Благодатне та Волноваха.

Затриманих громадян було передано до найближчих відділів Національної поліції за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтею 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-