Sea Breeze 2018: ескадра кораблів вийшла у відкрите море

Sea Breeze 2018: ескадра кораблів вийшла у відкрите море

Укрінформ
У районі Одеси розпочалася активна фаза українсько-американських навчань Sea Breeze 2018 - ескадра кораблів багатонаціональних сил вийшла з Одеської гавані у відкрите море.

Тим часом морська піхота здійснила десантування з допомогою системи "Адаптер", повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі ВМС ЗС України.

"Задіяні в маневрах кораблі від Болгарії, США, України і Туреччини вийшли з Одеської гавані й зараз перебувають у визначеному районі для виконання відповідних навчально-бойових завдань. Відповідно до сценарію навчань, кораблі виконуватимуть артилерійські вправи, проведуть тактичну підготовку, а також пошук турецької субмарини і амфібійну операцію", - зазначили в ВМС.

Вправи і тренування триватимуть до 13 липня, після чого кораблі повернуться в Одеську гавань і продовжать виконання завдань, згідно з планом навчань.

Морські піхотинці в рамках берегового компонента навчань здійснювали десантування з допомогою системи "Адаптер" і нічні стрибки з парашутом, причому у вправах з десантування взяли участь курсанти Військової академії Одеси.

За словами керівника занять, усі військовослужбовці успішно впоралися з випробуваннями і готові до виконання завдань за призначенням.

Читайте також: "Мертва петля" і "бочка": у рамках Sea Breeze провели показові маневри

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

За словами командувача ВМС ЗСУ віце-адмірала Ігоря Воронченка, що відкрив 9 липня навчання багатонаціональних сил, всього у них візьмуть участь близько трьох тисяч військовослужбовців, а "основними навчально-бойовими елементами та завданнями моряків протягом 9-21 липня стануть дії протикорабельної та протиповітряної оборони, висадки морського десанту на необладнане узбережжя, проведення рейдових дій, тактичне маневрування та плавання в ордерах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-