Справу про теракт в харківському пабі

Справу про теракт в харківському пабі "Стіна" почнуть слухати з початку

Укрінформ
Київський райсуд Харкова почне слухати з початку справу Марини Ковтун, звинувачуваної у здійсненні теракту в рок-пабі "Стіна" в листопаді 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Встановлено, що суддя Світлана Шмадченко, яка раніше розглядала справу, залишила посаду, і новим головуючим суддею призначений Денис Невядомський. Хоча прокурори наполягали на продовженні розгляду справи, підозрювана попросила розглядати справу з початку. Суд не може прийняти інше рішення, хоча на момент звільнення Шмадченко суд закінчив вивчати матеріали справи, і тепер вимушений повернутися до підготовчої стадії", - зазначили у прес-службі.

Як стало відомо, чергове засідання суду призначене на 1 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Київський райсуд Харкова розпочав розгляд матеріалів 6-го з 16-ти томів кримінального провадження у справі про вибух у рок-пабі "Стіна" восени 2014 року, де постраждали 13 осіб.

Обвинувачену Ковтун доправили на суд з Качанівської жіночої колонії в Харкові. Засідання суду було відкритим для преси.

Читайте також: Суд залишив у СІЗО підозрювану в організації вибуху у рок-пабі в Харкові

Ковтун перевели до Качанівської жіночої колонії з Харківського СІЗО за її скаргою: в СІЗО її тримали в одному приміщенні з тими, що палить, що протипоказано їй за станом здоров'я.

Увечері 9 листопада 2014 року біля стійки бару в рок-пабі "Стіна" на вулиці Римарській в центрі Харкова - популярному місці зустрічей учасників АТО - вибухнув пристрій, начинений болтами і гайками. Від вибуху постраждали 13 осіб. За підозрою в організації теракту, а також у посяганні на зміну меж території України, придбанні і зберіганні зброї і боєприпасів і керівництві однієї з груп терористичної організації "Харківські партизани" затримана 48-річна Марина Ковтун.

Восени 2014 року затримали 12 членів диверсійної групи, причетних до вибухів на Харківщині: у них виявлено відеозвіт про вибух у рок-пабі "Стіна".

Свідчення проти Ковтун дав член організації козаків, який разом з нею проходив вогневу, тактичну і медичну підготовку в Росії.

За версією сторони звинувачення, з весни 2014 року Ковтун брала участь у проросійських мітингах у Харкові і зберігала в гаражі зброю: гранатомет, автомати, протипіхотні міни.

За словами прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух у рок-пабі "Стіна" - перший теракт у Харкові, здійснений не для залякування, а для вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-