Суд залишив у СІЗО підозрювану в організації вибуху у рок-пабі в Харкові

Суд залишив у СІЗО підозрювану в організації вибуху у рок-пабі в Харкові

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив ще на 60 діб арешт Марині Ковтун, підозрюваній в організації вибуху у рок-пабі "Стіна" восени 2014 року, внаслідок чого постраждали 13 людей.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Олександр Шадрін.

"Суд продовжив для підозрюваної тримання під вартою, тобто в СІЗО, ще на 60 діб", - повідомив адвокат.

За його словами, на засіданні вивчали 5-й том справи, а загалом їх 16: "Для прискорення процесу з урахуванням клопотання сторони захисту, суд, як оголошено, проведе вісім засідань до початку квітня".

"Наступне засідання призначено на 14 березня, на 11:30. Суд розгляне матеріали чергового тому", - додав адвокат.

"Підозрювана брала участь у засіданні суду в режимі відео-конференції. Зараз вона утримується в Качанівській жіночій колонії в Харкові, куди її перевели з Харківського СІЗО", - пояснив адвокат.

За його словами, перевід здійснено за скаргою заарештованої: "У СІЗО її тримали в одному приміщенні з курцями, що їй протипоказано за станом здоров'я".

Читайте також: Стрілянина у Харкові: суд знову перенесли - не прийшов адвокат

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 9 листопада 2014 року біля стійки бару у рок-пабі "Стіна" на вулиці Римарській в центрі Харкова - популярному місці зустрічей учасників АТО - вибухнув пристрій, начинений болтами і гайками. Від вибуху постраждали 13 людей. В якості підозрюваного в організації теракту, а також - посяганні на зміну меж території України, придбання та зберігання зброї і боєприпасів та керівництві однієї з груп терористической організації "Харківські партизани" затримана 48-річна Марина Ковтун.

Восени 2014 року затримано 12 членів диверсійної групи, причетної до вибухів на Харківщині: у них виявлений відеозвіт про вибух у рок-пабі "Стіна".

На одному з судів свідчення проти Ковтун дав член організації козаків, який разом з нею проходив вогневу, тактичну і медичну підготовку в Росії.

За версією сторони обвинувачення, з весни 2014 року Ковтун взяла участь у проросійських мітингах в Харкові і зберігала в гаражі зброю: гранатомет, автомати, протипіхотні міни.

За словами прокурора Харківської області Юрія Данильченка, вибух у пабі "Стіна" - перший теракт в Харкові, здійснений не для залякування, а для вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-