Отруєння йогуртом: у дитячому таборі

Отруєння йогуртом: у дитячому таборі "Славутич" достроково закрили зміну

Укрінформ
Київська обласна держадміністрація достроково закриває зміну у ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич", де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей.

Про це з посиланням на голову Київської облдержадміністрації Олександра Горгана повідомляє "Українська правда".

"Сьогодні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де заслуховували інформацію щодо табору. За її результатами ми прийняли рішення достроково закрити зміну, бо там виявлено низку системних посадових порушень і зловживань", - сказав Горган.

За його словами, зміна закривається від 11 липня. Керівник ОДА додав, що заклад зможе прийняти нову зміну дітей тільки після того, як пройде повторну перевірку.

Серед порушень Горган назвав те, що в харчоблоці табору виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору. Крім того, за його словами, до хворих дітей не пускали медиків.

Раніше Держпродспоживслужба повідомила, що з 30 змивів на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору в харчоблоку виявлено 10 позитивних результатів (33,3%). В інших пробах харчових продуктів та кількох питної води на території табору патогенна флора не була виявлена.

Держпродспоживслужба за результатам досліджень та "додаткових обставин, встановлених у ході епідеміологічного розслідування", надала ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" припис від 06.07.2018 № 7, щодо усунення виявлених порушень законодавства. Станом на 09.07.2018 у таборі було проведено дезинфекцію харчоблоку. Адміністрація табору звернулася до ГУ Держпродспоживслужби щодо проведення повторного відбору проб на бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору.

Читайте також: Стало відомо, чим отруїлися діти у таборі "Славутич"

Як повідомляв Укрінформ, у приватному дитячому таборі "Славутич" Переяслав-Хмельницького району Київської області отруїлися 12 дітей, одна дитина перебуває в комі. Зокрема, 2 липня 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль.

За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-