Стало відомо, чим отруїлися діти у таборі

Стало відомо, чим отруїлися діти у таборі "Славутич"

Укрінформ
У таборі "Славутич" на Київщині 226 дітям 30 червня на підвечірок видали йогурти, термін споживання яких закінчився 1 липня.

Водночас тренери ДЮСШ Дерюгіних, 12 вихованців якої отруїлися, вилучили у дітей 26 йогуртів,які зберігали їх без холодильника у власних кімнатах і повернули дітям для споживання через добу.

Про це повідомляє у середу Держпродспоживслужба.

Зокрема, у ході санітарно-епідеміологічного розслідування встановлено, що станом на 2 липня в дитячому оздоровчому закладі "Славутич" перебувало 226 дітей. Серед них у супроводі трьох тренерів було 26 дітей з м. Києва та Київської області, які відвідують ДЮСШ Дерюгіних.

"Було з’ясовано, що 30 червня, згідно з меню, 226 дітям закладу на підвечірок видали йогурти з наповнювачем "Злаки" та з лактулозою місцевого виробника, термін споживання яких закінчувався 1 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ході епідрозслідування встановлено, що 30 червня "тренери вилучили у вихованців 26 йогуртів, які видали на підвечірок, та зберігали їх без дотримання відповідного температурного режиму у власних кімнатах і повернули дітям для споживання через добу".

У відомстві зазначили, що 12 дітей, які захворіли, є членами однієї групи (вихованці ДЮСШ).

Станом на 3 липня погіршення стану здоров’я дітей з інших груп не реєструвалося. При цьому всі діти харчувалися в одній їдальні, наголосили у відомстві.

Читайте також: Прокуратура Київщини відкрила справу через отруєння дітей у таборі

У Держпродспоживслужбі додали, що станом на 3 липня одна дитина із попереднім діагнозом "енцефаліт" перебуває у важкому стані в Охматдиті, стан ще 11 є задовільним. Із них 10 дітей батьки забрали додому, а одна дитина залишається в ізоляторі табору.

Матеріали передані до Національної поліції. Епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи тривають.

Як повідомляв Укрінформ, у приватному дитячому таборі "Славутич" Переяслав-Хмельницького району Київської області отруїлися 12 дітей, одна дитина перебуває в комі. Зокрема, 2 липня 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль.

За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-