Прокуратура Київщини відкрила справу через отруєння дітей у таборі

Прокуратура Київщини відкрила справу через отруєння дітей у таборі

Укрінформ
За фактом масового отруєння дітей у дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області. 

"Прокуратура Київської області невідкладно відреагувала на масове отруєння 12 дітей в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу "Славутич", за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що в понеділок, 2 липня, 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики СДЮШОР "Школа Дерюгіних"звернулись до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість та головний біль.

Крім того, до реанімаційного відділення КЗ "Переяслав-Хмельницька ЦРЛ" доставлено ще одну 8-річну дівчинку, яка наразі у тяжкому стані.

Зазначається, що вживаються всі необхідні заходи для встановлення причин масового отруєння дітей та притягнення винних у цьому осіб до відповідальності.

У прокуратурі додають, що в провадженні господарських судів розглядаються справи за позовами прокуратури Київської області щодо повернення майна дитячого табору "Славутич" у державну власність. Прокуратурою Київської області встановлено, що товариство, яке орендує державне майно незаконно провело його реконструкцію та безпідставно оформило право власності на дитячий табір.

Читайте також: У приватному таборі на Київщині отруїлися діти, одна дівчинка в комі

Як повідомляв Укрінформ, у приватному дитячому таборі Переяслав-Хмельницького району Київської області підозра на масове харчове отруєння, одна дитина в комі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-