В Одесі стартують навчання Sea Breeze-2018

В Одесі стартують навчання Sea Breeze-2018

Фото
Укрінформ
У понеділок в Одесі стартують  українсько-американське навчання Sea Breeze-2018. 

Першим до морського порту зайшов флагманський корабель Шостого флоту ВМФ США USS Mount Whitney, повідомляє прес-служба Шостого флоту ВМФ США.

"USS Mount Whitney радий повернутися в Чорне море. Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з нашими партнерами в регіоні для побудови відносин, які будуть сприяти миру і економічній стабільності в регіоні і на планеті. Присутність Mount Whitney забезпечить впевненість наших партнерів і союзників в нашій прихильності морської безпеки і загальних інтересів", - зазначив командир корабля Роберт Агілар.

До Одеси прибув американський ракетний есмінець USS Porter / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

У навчанні візьме участь також американський ракетний есмінець USS Porter (DDG 78).

Крім американських, прибувають також кораблі ВМФ Туреччини та Румунії, підрозділи спеціального призначення і водолази з Великої Британії і Канади, грузинські та молдавські підрозділи морської піхоти. Усього візьмуть участь у навчанні Sea Breeze-2018 військовослужбовці 14 держав - Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини і Швеції.

Як повідомлялося, учасники навчання, що триватиме з 9 по 21 липня, відпрацюють завдання, погоджені багатонаціональним штабом з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, в Одеській та Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря.

У 2017 році взяли участь у щорічному навчанні понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більше 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн, включно з Україною, сукупною чисельністю понад три тисячі осіб.

Читайте також: Молдавські військовослужбовці візьмуть участь у навчаннях Sea Breeze 2018 в Україні

З боку України у заходах Sea Breeze-2017 брали участь підрозділи Військово-морських сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-