Чиновники АЕС закупили контрафакт для систем безпеки — СБУ

Чиновники АЕС закупили контрафакт для систем безпеки — СБУ

Укрінформ
Служба безпеки України запобігла надзвичайній ситуації техногенного характеру на Южно-Українській АЕС, заблокувавши використання неякісного обладнання на підприємстві.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники СБ України у взаємодії з дирекцією держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" блокували, у рамках реалізації комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури держави у сфері атомної енергетики, використання неякісного обладнання на підприємстві "Южно-Українська АЕС", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що посадовці підприємства створили умови для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на Южно-Українській АЕС.

Так, слідством задокументувало, що чиновники свідомо закупили контрафактне електрообладнання для систем важливих для безпеки функціонування атомної електростанції.

Читайте також: Турбоатом і Toshiba спільно модернізують турбінне обладнання АЕС

"Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факт постачання та встановлення силового кабелю електроживлення, використання якого не передбаченого чинними нормами, правилами та стандартами з ядерної та радіаційної безпеки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Державна інспекція ядерного регулювання України, Енергоатом та керівництво Южно-Української АЕС вживають невідкладних заходів щодо демонтажу та заміни контрафактного обладнання.

Повідомляється також, що СБУ спільно з Національною поліцією України реалізовують комплекс невідкладних слідчих дій для встановлення усіх обставин вчинення злочину з метою притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-