У Кропивницькому обговорили шляхи впровадження міжмуніципальної співпраці

У Кропивницькому обговорили шляхи впровадження міжмуніципальної співпраці

Децентралізація
Укрінформ
У Кропивницькому обговорили шляхи впровадження міжмуніципального співробітництва в Кіровоградському районі.

На території Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування у п’ятницю, 6 липня, обговорили шляхи впровадження міжмуніципального співробітництва та його можливості в Кіровоградському районі. 

Захід пройшов за ініціативи Кіровоградського ЦРМС, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міжмуніципальне співробітництво - це гарний, цікавий і корисний інструмент, яким користуються усі цивілізовані ОТГ та звичайні сільські ради. Його практикують багато громад, але в нас в області він чомусь не прижився. У Кіровоградського ЦРМС є на меті виправити цю ситуацію, бо муніципальне співробітництво дозволяє акумулювати кошти, заощаджувати їх і вирішувати питання комунальної, соціальної та інших сфер», - розповів під час заходу директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Яременко.

За інформацією радника з муніципальних послуг Кіровоградського ЦРМС Ярослави Ткаченко, на Кіровоградщині міжмуніципальне співробітництво представлено поки що лише на території Новоукраїнської міської ради. Вона є ключовим учасником міжмуніципального співробітництва, адже в цієї міськради є близько семи партнерських сільських рад. Сьогодні у Кропивницькому об’єднали зусилля щодо запровадження такого співробітництва у Кіровоградському районі.

Читайте також: ОТГ є “теплицями” для малого та середнього бізнесу - представництво ЄС в Україні

“У нас захід присвячений не об’єднанню громад, а об’єднанню зусиль вже існуючих громад у Кіровоградському районі, а саме Первозванівської, Соколівської та Великосеверинівської ОТГ. Мета сьогоднішнього заходу - допомогти громадам налагодити взаємодію між собою, щоб вони побачили ефективність об’єднання ресурсів, спільної діяльності громад та оформити документально непідтверджені відносини, які між ними зараз є», - прокоментувала Ткаченко.

Під час заходу працівники Кіровоградського ЦРМС визначали разом із головами сільських рад, представниками ОТГ і працівниками профільних установ форми співробітництва та напрацювання у сферах парнерства, які між громадами уже є, - для надання допомоги в документальному оформленні договорів про міжмуніципальне співробітництво.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Дмитро Семенюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-