Зубко доручив розробити плани формування ОТГ в окупованих Криму і Донбасі

Зубко доручив розробити плани формування ОТГ в окупованих Криму і Донбасі

Децентралізація
Укрінформ
Віце-прем'єр України Геннадій Зубко переконаний, що Крим та тимчасово окуповані території на Донбасі будуть в Україні.

Тому вже зараз треба планувати, як реформа децентралізації змінить життя українців на цих територіях.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Крим та тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей будуть в Україні. Це неминуче відбудеться! Тому вже зараз маємо планувати, як реформа децентралізації, змінить життя українців, які опинились заручниками російських окупантів на цих територіях. Це наш головний пріоритет на цей рік!" - зазначив Зубко.

За його словами, це просто стало необхідно і вкрай актуально після прийняття закону «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях».

«Маємо підготувати плани для мешканців тимчасово окупованого Донбасу та анексованого Криму, яким чином утворюватимуться об’єднані громади з новими можливостями та ресурсами. Запланувати перспективу розбудови інфраструктури, дитячих садків та шкіл. Показати, яким чином реформа змінить якість надання безпекових та адміністративних послуг, освітянських, соціальних та медичних.  Запланувати, як змінюватиметься на цих територіях якість життя людей. Для цього, і це моя принципова позиція, ми вже зараз маємо розробити перспективні плани об’єднання територіальних громад на тимчасово окупованому Донбасі», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: На Закарпатті вчителям із ОТГ розказали про освітні новації

Він також повідомив, що на вчорашній (3 липня) координаційній нараді з обговорення реформи децентралізації з експертами доручив Мінрегіону спільно з Міністерством з тимчасово окупованих території та ВЦА Донецької та Луганської областей напрацювати такі перспективні плани.

«Що ж до розробки перспективних планів АР Крим, то тут слід спочатку на законодавчому рівні визначити, хто саме має розробляти такі плани та які органи мають бути залучені. Але й українці в анексованому Криму мають чітко розуміти, які перспективи та можливості їм відкриваються разом з Україною», - підкреслив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-