Закарпатські копи зустрілися з представниками ромських громад

Закарпатські копи зустрілися з представниками ромських громад

Укрінформ
Закарпатські поліцейські провели сьогодні чотири круглі столи з представниками ромських громад області.

Про це повідомляють у прес-службі ГУНП в Закарпатській області.

“Сьогодні, 3 липня, троє заступників начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області – Володимир Улинець, Іван Пеняк та Ярослав Лебович провели «круглі столи» з представниками ромських громад в Ужгородському, Мукачівському, Тячівському та Хустському відділах поліції. Темою зустрічі стало посилення співпраці поліції та ромської громади, яка налічує понад 56 тисяч осіб, що проживають в 75 населених пунктах області. Крім цього, до обговорення питання посилення комунікації між правоохоронцями та ромами долучилися керівники місцевих прокуратур, а у Мукачеві – СБУ”, - йдеться  в повідомленні.

На порядок денний винесли три головні питання, а саме інформування працівників поліції про всі злочини, які вчиняються проти ромського населення, про всі внутрішні міграції численних груп людей та надання дільничними правових консультацій громаді.

Читайте також: У центрі Харкова пікетували на захист ромів та проти ксенофобії

Крім цього, присутнім пояснили важливість інформування дільничного офіцера у випадку, коли велика група осіб з ромських поселень залишає межі Закарпаття і тимчасово перебуває на території інших областей. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, минулого місяця в різних містах країни сталося кілька нападів на ромські табори. Під час однієї із таких сутичок у Львові було вбито молодого рома. Усі постраждалі під час погромів роми були переважно жителями Закарпаття.

Фото: ГУНП в Закарпатській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-