Держспоживслужба спростовує масову загибель бджіл у гирлі Інгульця

Держспоживслужба спростовує масову загибель бджіл у гирлі Інгульця

Укрінформ
Поширена 1 і 2 липня у соцмережах та окремими херсонськими інтернет-виданнями інформація про нібито масову загибель бджіл на Херсонщині у гирлі річки Інгулець не підтвердилася.

Про це поінформувало Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"Деякі херсонські інтернет-видання 1 та 2 липня розповсюдили інформацію щодо масової загибелі бджіл у гирлі р. Інгулець. Фахівцями Білозерського районного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в оперативному порядку була перевірена викладена інформація щодо масової загибелі бджіл. Під час проведення моніторингу 2 липня 2018 року працівники Садівської та Микільської сільських рад (у підпорядкуванні яких знаходиться згадана територія) даний факт не підтвердили, не знайшла підтвердження ця інформація і під час опитування жителів сіл Микільське та Садове. На прохання Держпродспоживслужби, 1 і 2 липня 2018 року інспекторами Херсонрибохорони була оглянута водна поверхня р. Інгулець від Антонівського залізничного мосту до гирла річки (Інгулець - ред.). За результатами перевірки факту масової загибелі бджіл не виявлено", - йдеться у повідомленні.

В обласній Держпродспоживслужбі також зазначили, що "сьогодні, 3 липня, заступник голови Херсонської обласної асоціації бджолярів, голова Асоціації бджолярів Білозерського району Федорець повідомив, що скарг з приводу загибелі бджіл в Херсонській області від місцевих бджолярів останнім часом не надходило".

Читайте також: В ОДА розповіли про ситуацію з отруєнням бджіл на Херсонщині

Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області доводить до відома, що інформація щодо масової загибелі бджіл, яких начебто побачили на річці Інгулець, не відповідає дійсності.

Згідно інформації, поширеної 1 і 2 липня 2018 року у соцмережах та деяких херсонських інтернет-виданнях, на Херсонщині від гирла річки Інгулець і до Антонівського мосту через Дніпро (Інгулець впадає в Дніпро) нібито спостерігалась велика кількість мертвих бджіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-