В ОДА розповіли про ситуацію з отруєнням бджіл на Херсонщині

В ОДА розповіли про ситуацію з отруєнням бджіл на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині ситуація із отруєнням бджіл пестицидами, якими місцеві аграрії обробляють свої посіви, у 2018 році набагато краща ніж вона була в регіоні торік.

Про це повідомив у вівторок на своїй сторінці у Facebook директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.

"Цього року на Херсонщині ситуація із отруєнням бджіл набагато краща, ніж минулого. Про це ми говорили із головою ГО "Херсонська обласна спілка бджолярів" Юрієм Лавриненком. Він відмічає, що навіть ті нечасті випадки отруєння бджіл, що трапляються в області, вдається вирішити мировою угодою. Якщо провина лежить цілком на фермерові, то він виплачує пасічнику компенсацію за загибель бджолосімей", - повідомив Паливода.

За його словами, таких результатів вдалося досягти, зокрема, завдяки просвітницькій роботі, яку проводять разом Департамент агропромислового розвитку ОДА та Спілка бджолярів області.

Читайте також: Мертві бджоли не гудуть: в Україні масово гинуть медоносні комахи

Паливода нагадав, що у 2017 році ситуація із отруєнням бджіл на Херсонщині була досить складною. Це спонукало бджолярів області об'єднатися та створити громадську організацію. Її представники провели низку зустрічей в районах із представниками органів місцевого самоврядування, роз'яснювали, що бджолярі, які вивозять свої пасіки на кочівлю, мають повідомляти про місце розташування пасіки сільську (селищну, районну) раду, а аграрії, у свою чергу, через місцеву раду повинні попереджати пасічників про проведення обробок полів отрутохімікатами.

Як зазначив директор департаменту, відповідні інформуючі листи стосовно цього були надіслані місцевими радами аграріям та бджолярам Херсонської області ще до початку нинішнього сезону.

Як повідомлялося, майже кожен десятий кілограм меду, експортованого Україною у 2017 році, було вироблено у Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-