Досвід найуспішнішої територіальної громади вивчали на Полтавщині

Досвід найуспішнішої територіальної громади вивчали на Полтавщині

Децентралізація
Укрінформ
Досвід однієї з перших і найуспішніших в Україні територіальних громад - Білоцерківської - розглянули і проаналізували під час круглого столу "Трансформація системи надання культурних послуг в об'єднаних територіальних громадах" представники всіх ОТГ Полтавщини. 

Захід відбувся в селі Білоцерківка Великобагачанського району Полтавської області за сприяння Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного  за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Ми не випадково обрали місцем проведення цього круглого столу саме Білоцерківську громаду, на території якої за часів войовничого атеїзму знищили п'ять чудових білих церков, а нині успішно відроджують і виводять на новий якісний рівень практично весь комплекс гуманітарної сфери. Після об'єднання у 2015 році чотирьох сільрад у єдину Білоцерківську громаду з центром у селі Білоцерківка протягом року істотно поповнився бюджет. У Білоцерківці і прилеглих селах спрямували кошти на ремонт шкіл, поліпшення інфраструктури, осучаснення бібліотек, інших закладів. Напрацьований за кілька років роботи у Білоцерківській ОТГ досвід може стати моделлю для поширення не тільки у Полтавській області, а й за її межами”, - підкреслила директор Полтавського ЦРМС Ірина Балибіна.

Як повідомили доповідачі, сьогодні у громаді ефективно функціонують 7 клубних закладів, створено сучасну комп'ютеризовану бібліотеку у Білоцерківці та 5 її філій у навколишніх селах. На базі клубних закладів працює 41 клубне формування. Упродовж 2017 року самодіяльні артисти виступили на понад 600 культурних заходах, майже 100 з яких провели для дітей. 

Читайте також: На Закарпатті вчителям із ОТГ розказали про освітні новації

“Ми завжди відкриті для критики, для діалогу, для ініціатив, спільного пошуку шляхів вдосконалення розвитку громади. Але вважаємо при цьому, що пріоритетом у Білоцерківській ОТГ є і залишиться у майбутньому саме сфера культури. Бо тільки на такій основі відкривається перспектива збереження і розвитку сільських громад”, - наголосив голова Білоцерківської ОТГ Іван Лещенко.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки. 

Фото: reshetylivka.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-