Представники громад Херсонщини вчилися домовлятися та вирішувати конфлікти

Представники громад Херсонщини вчилися домовлятися та вирішувати конфлікти

Децентралізація
Укрінформ
Як не запустити конфлікт, коли він переходить у стадію загострення? Як провести переговори, спрямовані на досягнення мети та успіх?

Відповіді на ці питання отримали представники органів місцевого самоврядування громад Херсонщини та громадські активісти під час тренінгу «Навчання для керівників: стиль, навички та атрибути гарного керівництва, в тому числі тімбілдинг, мистецтво переговорів, вирішення конфліктів та проблем, менеджмент».

Сам тренінг проходив у рамках щомісячної «Школи лідерства», організатором якої є Херсонський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки програми U-LEAD з Європою та Мінрегіону України.

Тренером заходу виступив координатор неформальної освіти Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Єлігулашвілі.

«Школу лідерства» створено з метою допомогти представникам херсонських громад бути професіоналами своєї справи та ефективно здійснювати управлінську діяльність. Мистецтво переговорів допомагає запобігати конфліктам між зацікавленими сторонами. Наприклад, вміння домовлятися - це одна з тих навичок, які можна вдосконалювати та розвивати упродовж життя", - уточнив під час тренінгу Єлігулашвілі.

Читайте також: "Об'єднання народного контролю" напрацює моделі розвитку ОТГ

Він також дав практичну пораду: щоб не запустити конфлікт, коли він переходить у стадію загострення, необхідно виявляти його на початкових стадіях. Один із способів - це вчасно домовитись.

Більша частина навчального дня була побудована на практичних вправах, учасники самостійно формували кейси, які виникали у їхньому власному житті, або свідком яких вони були.

Підсумовуючи захід, радник з комунікації Херсонського ЦРМС Анастасія Супрун підкреслила, що завдяки децентралізації об’єднані громади набувають більших повноважень і одночасно отримують більше ресурсів та можливостей для розвитку. Це прогресивний, але складний шлях, і тому представники органів місцевого самоврядування мають бути напоготові вирішувати непорозуміння між різними сторонами.

“Наприклад, досі навіть уже в об’єднаних громадах є противники реформ, а також ті, хто розповідають страшилки та міфи. Сьогодні Максим Єлігулашвілі показав представникам громад і громадських організацій, як врегульовувати конфлікти, починаючи з виявлення їх ознак, аналізу та закінчуючи підходами до вирішення”, - уточнила Супрун.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-