"Об'єднання народного контролю" напрацює моделі розвитку ОТГ

Укрінформ
Громадська спілка «Об'єднання народного контролю України» має намір напрацювати моделі розвитку територіальних громад за регіональним принципом.

Про це заявив голова спілки Володимир Яворський під час прес-конференції в Укрінформі.

«Ми звертаємо увагу на розвиток об'єднаних територіальних громад у містах, на контроль за тим, що в них є і як відбувається, на залучення до цього громадських організацій, політичних партій. Щодо розвитку сільської місцевості, ми говоримо про те, що Україна - це аграрна країна, і розвиток мав би починатись із територіальних громад, тому що вони незаангажовані законодавством, але в них на сьогодні вже немає культури виробництва. Тому завдання нашої спілки - розробити найкращі моделі розвитку територіальних громад, об'єднавши їх за регіонами - схід, захід, південь, північ, щоб можна було на їх прикладі навчати, як мають розвиватися ОТГ», - пояснив Яворський.

При цьому він акцентував на необхідності не стільки зміни влади, як на її реформуванні.

Читайте також: Енергоефективність: У Харкові презентували проект допомоги ОТГ

Зі свого боку, директор департаменту розвитку територіальних громад спілки «Об'єднання народного контролю України» Анатолій Пилипко звернув увагу на такі етапи плану дій щодо розвитку тергромад.

«Перший етап полягає в об'єднанні територіальної громади, депутатів, органів місцевого самоврядування та влади в єдину команду. Є реальна технологія, як цього досягти, - вона наразі випробовується в певних громадах. По-друге, необхідно створити контрольно-дорадчий орган із місцевих людей, які зможуть відкликати недолугих керівників за народною ініціативою. Третій етап - це створення статуту громади, четвертий - напрацювання стратегічного плану. П'ятий етап передбачає зв'язок науки з реальним життя, адже багато наукових розробок сьогодні не можуть бути впровадженні через відсутність структуризації громади», - розповів він про основні складі плану.

Після цього, за його словами, важливо, аби лідери громад перейшли до певного змагального етапу у напрямку  поліпшення добробуту громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-