Одеса святкує День ВМС

Одеса святкує День ВМС

Фото, відео
Укрінформ
Тисячі одеситів і гостей міста відзначають у неділю спільно з військовими моряками День Військово-Морських сил Збройних сил України. 

Біля причалів морвокзалу вишикувались кораблі, на флагманському фрегаті "Гетьман Сагайдачний" та інших кораблях підняті Державний прапор України, прапор ВМС і прапори розцвічування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Виставка військової техніки в Одеському морському порту / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

З нагоди свята і включення до складу ВМС України малих бронекатерів на морвокзал прибув у супроводі командувача ВМС ЗСУ Ігоря Воронченка міністр оборони Степан Полторак.

"У 2018 році Збройні сили України мають набути бойових спроможностей, зокрема, сформовано командування морських сил, до кінця року сформуємо Другу бригаду морської піхоти. Крім бронекатерів, які сьогодні введемо до бойового складу флоту, завершуємо будівництво десантно-штурмових катерів, очікуємо прибуття патрульних катерів від наших партнерів зі США. Водночас продовжимо будівництво корвета і розробку нових артилерійських броньованих катерів", - зазначив Полторак.

Після  урочистої церемонії включення до складу ВМС України чотирьох артилерійських бронекатерів «Вишгород», «Лубни», «Кременчук» та «Нікополь», що пройшли багатомісячні випробування в Чорному морі, міністр вручив ряду військовослужбовців бойові нагороди й інші відзнаки.

Читайте також: Гройсман пообіцяв військовим морякам не зупинятися зі стандартами НАТО

Одесити та гості міста матимуть змогу відвідати кораблі ВМС біля причалів морвокзалу і ознайомитися з озброєнням та бойовою технікою.

З нагоди Дня ВМС на Дерибасівській вже розпочався святковий концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-