Гройсман пообіцяв військовим морякам не зупинятися зі стандартами НАТО

Гройсман пообіцяв військовим морякам не зупинятися зі стандартами НАТО

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав особовий склад Військово-Морських сил Збройних сил України з професійним святом.

Відповідне звернення опубліковане та Урядовому порталі.

«Під час окупації Автономної Республіки Крим Російською Федерацією Військово-морські сили Збройних сил зазнали безпрецедентних втрат. Держава-агресор захопила десятки українських кораблів і суден, зруйнувала інфраструктуру, викрадала, шантажувала і залякувала наших військовослужбовців. Однак навіть у таких умовах військовослужбовці Військово-Морських сил проявили відвагу та патріотизм. Уся країна бачила подвиг севастопольських курсантів, які співали Державний Гімн України перед лицем озброєного і агресивного ворога. Ці молоді люди - майбутнє нашої країни», - зазначив Гройсман.

Водночас він підкреслив, що на сьогодні військовослужбовці Військово-морських сил з честю виконують бойові завдання у зоні проведення операції Об'єднаних сил.

«Маючи досвід реальних бойових дій, Військово-Морські сили Збройних сил, як і інші види українського війська, продовжують модернізуватися та прогресувати. Ми не зупинимося на досягнутому і продовжимо впровадження стандартів НАТО, поки українська армія не відповідатиме всім необхідним критеріям. Упевнений, що настане час, коли ми повернемо Автономну Республіку Крим, а Військово-морські сили Збройних сил повернуться на кримські військові бази», - уточнив глава уряду.

Він подякував військовослужбовцям Військово-Морських сил ЗСУ за вірну службу Батьківщині та належне виконання службових обов'язків.

«Велика подяка усім цивільним працівникам Військово-Морських Сил за відданість справі та щоденну важку працю. Бажаю усім міцного здоров'я, злагоди, добробуту та мирного неба над головою!» - зауважив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Порошенко подякував військовим морякам за мужність та героїзм

День Військово-морських сил Збройних сил України відзначається в першу неділю липня з 2006 року. Однак з 2008 року  День ВМС України був скасований Указом  Віктора Януковича, який переніс святкування Дня флоту України на останню неділю липня, таким чином поєднавши його з святкуванням дня Військово-морського флоту Росії. В Україні День ВМС відновлений 12 червня 2015 року Указом Президента України Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-