Учасницю смертельної ДТП в Харкові Зайцеву вивозили до лікарні

Учасницю смертельної ДТП в Харкові Зайцеву вивозили до лікарні

Укрінформ
Учасницю смертельної ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській в Харкові Олену Зайцеву вивозили в Харківську центральну клінічну лікарню №5 на обстеження.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Харківській прокуратурі.

"Зайцеву у вівторок вивозили в ЦКЛ №5 на обстеження. Зараз вона знову знаходиться в СІЗО", - повідомили в прокуратурі.

Як написала сьогодні в Facebook Юлія Онопко, Олену Зайцеву помітили в ЦКЛ №5.

"Нежданчик по-харківськи! Сьогодні до моєї знайомої в ЦКЛ 5 привозили ... знаєте кого ???

Вже не знають, що цій Зайцевій написати, щоб її виправдати", - сказано в мережі.

На фото видно, що дівчина, схожа на Зайцеву, сидить на лавці у дворі, біля неї - дві працівниці пенітенціарної служби - вони в формі - зі спецзасобами: видно кийки.

Як повідомляв раніше Укрінформ 20 червня Київський райсуд Харкова у справі про смертельна ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській, де на місці загинули п'ятеро людей і ще одна постраждала померла в лікарні, долучив до справи характеристики фігурантки справи Олени Зайцевої, представлені захистом. Нікого не допитували, хоча і Зайцева, і другий фігурант Геннадій Дронов були присутні на засіданні. Наступне засідання призначене на 3 липня, на 14:00.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: наступне засідання у справі Зайцевої буде 3 липня

5 червня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській допитав свідка з боку потерпілих - експерта, який перевіряв наявність опіатів в організмі фігурантки справи Олени Зайцевої. Виявилося, провести  аналіз неможливо через брак біологічної речовини, в той час, як попередній аналіз, зроблений відразу після ДТП, показав наявність опіатів у сечі Зайцевої.

30 травня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській продовжив утримання під вартою для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова ще на два місяці.

17 травня в Київському райсуді Харкова вивчали відеозаписи, які довели порушення правил дорожнього руху з боку обох водіїв: в момент зіткнення Зайцева виїжджає на перехрестя на червоний сигнал світлофора, а Дронов починає рух на жовтий.

11 травня в Київському райсуді Харкова оголосили висновки автотехнічної експертизи: обидва автомобілі були технічно справні.

24 квітня в Київському райсуді Харкова один зі свідків ДТП стверджував, що підсудна їхала зі швидкістю близько 100 км/год "і точно не на зелений сигнал світлофора".

За обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцев), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

2 квітня на допиті в суді поліцейський Євген Шестов показав, що на місці події він спілкувався з Зайцевою, і у неї не було при собі водійських документів.

12 березня Київський райсуд Харкова допитав обох обвинувачених. Зайцева попросила вибачення у потерпілих і рідних загиблих і повністю визнала вину. Дронов висловив співчуття сім'ям потерпілих і заявив, що не даватиме свідчень проти себе.

Зайцева і Дронов обвинувачуються в порушенні правил дорожнього руху, що призвело до загибелі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-