Смертельна ДТП у Харкові: наступне засідання у справі Зайцевої буде 3 липня

Смертельна ДТП у Харкові: наступне засідання у справі Зайцевої буде 3 липня

Укрінформ
Сьогодні відбулося засідання в Київському райсуді Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській, де на місці загинули п'ятеро людей і ще одна постраждала померла в лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу розповіли в суді.

"Суд долучив до справи характеристики Зайцевої (фігурантка справи - ред.), надані захистом. Нікого не допитували, хоча і Зайцева, і другий фігурант Геннадій Дронов були присутні на засіданні", - відзначили в суді.

Наступне засідання, додали в суді, призначили на 3 липня, на 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ 5 червня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській допитав свідка з боку потерпілих - експерта, який перевіряв наявність опіатів в організмі фігурантки справи Олени Зайцевої. Виявилося, провести підтверджувальний аналіз неможливо через брак біологічної речовини, в той час, як попередній аналіз, зроблено відразу після ДТП, показав наявність опіатів у сечі Зайцевої.

Адвокат потерпілих Лариса Матвєєва висловила жаль, що лікар-нарколог, який першим оглядав Олену Зайцеву після ДТП, звільнився, і його не вдалося допитати.

30 травня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській продовжив утримання під вартою для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова ще на два місяці.

17 травня в Київському райсуді Харкова вивчали відеозаписи, які довели порушення правил дорожнього руху з боку обох водіїв: в момент зіткнення Зайцева виїжджає на перехрестя на червоний сигнал світлофора, а Дронов починає рух на жовтий.

11 травня в Київському райсуді Харкова оголосили висновки автотехнічної експертизи: обидва автомобілі були технічно справні.

24 квітня в Київському райсуді Харкова один зі свідків ДТП стверджував, що підсудна їхала зі швидкістю близько 100 км/год "і точно не на зелений сигнал світлофора".

Читайте також: ДТП у Харкові: нарколог у справі Зайцевої звільнився, експерт розводить руками

За обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

2 квітня на допиті в суді поліцейський Євген Шестов показав, що на місці події він спілкувався із Зайцевою, і у неї не було при собі водійських документів.

12 березня Київський райсуд Харкова допитав обох обвинувачених. Зайцева вибачалася перед потерпілими і рідними загиблих і повністю визнала вину. Дронов висловив співчуття сім'ям потерпілих і заявив, що не буде давати свідчень проти себе.

Зайцева і Дронов обвинувачуються в порушенні правил дорожнього руху, що призвело до загибелі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-