Перші 6 малих групових будинків з’являться на Дніпропетровщині - Президент

Перші 6 малих групових будинків з’являться на Дніпропетровщині - Президент

Укрінформ
В Україні з'являться малі групові будинки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі й дітей з інвалідністю, з наближеними до сімейних умовами.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"На виконання мого Указу про захист дітей-сиріт, командою Фонду Порошенка, Мінрегіонбуду та дніпровськими архітекторами розроблено проект будівництва Малих групових будинків. За проектом, це одноповерховий заклад соціального захисту для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі й дітей з інвалідністю, в якому діти будуть проживати в умовах, наближених до сімейних", - йдеться у повідомленні.

Президент зазначив, що такі оселі вже стали нормою в США, Канаді та країнах Європи. "В Україні ж перші 6 таких малих групових будинків з’являться на Дніпропетровщині. І ще 14 – в інших регіонах", - додав Президент і висловив переконання, що проживання сиріт у таких оселях сприятиме їх соціалізації та дозволить їм впевнено дивитися у своє майбутнє.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні дружина Президента України Марина Порошенко презентувала у Дніпрі проект будівництва одноповерхового Малого групового будинку для дітей-сиріт. Згідно з проектом Малий груповий будинок розрахований на проживання десятьох дітей. Для цього передбачено 5 спальних кімнат - по двоє дітей. А також вітальня, яка поєднана з кухнею та обіднім залом. Кімната для зберігання сезонного одягу та взуття, пральня. Для вихователів передбачена окрема кімната. Площа будівлі - 268 кв. м. Прибудинкова територія - площею 3 000 кв. м. На ній передбачено облаштування дитячого майданчика з тренажерами та зоною відпочинку. Крім того, у будинку плануються технічні приміщення для опалювання та зберігання продуктів.

Читайте також: Дружина Президента презентувала проект будинку для дітей-сиріт

Наразі в Україні діють 48 інтернатних закладів, у яких проживає 5 тисяч сиріт. Із них 2 тисячі - діти, половина з яких - це особи з інвалідністю.

У січні 2018 цього Президент Петро Порошенко підписав указ про захист прав дітей-сиріт, відповідно до якого усиновлення є одним із пріоритетів держави. Зокрема, у державному бюджеті цього року передбачено витрати для будівництва малих групових будинків та дитячих будинків сімейного типу в розмірі 277 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-