Дружина Президента презентувала проект будинку для дітей-сиріт

Дружина Президента презентувала проект будинку для дітей-сиріт

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко презентувала у Дніпрі проект будівництва одноповерхового Малого групового будинку для дітей-сиріт.

Проект був розроблений за співпраці Фонду Порошенка, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та дніпровських архітекторів, повідомляється на сайті глави держави.

“Згідно з проектом, це одноповерховий заклад соціального захисту для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у тому числі й дітей з інвалідністю. Головна мета створення такого проекту – створити умови, наближені до сімейних, для дітей, які будуть проживати у такому будинку”, - ідеться в повідомленні.

За словами Марини Порошенко, за розробленим проектом планується збудувати шість осель на Дніпропетровщині.

Крім того, вона поінформувала, що ще сім регіонів готові долучитися до ініціативи й виділити землю та збудувати 14 таких будинків у своїх областях.

У прес-службі додали, що згідно з проектом Малий груповий будинок розрахований на проживання десятьох дітей. Для цього передбачено 5 спальних кімнат – по двоє дітей. А також вітальня, яка поєднана з кухнею та обіднім залом. Кімната для зберігання сезонного одягу та взуття, пральня. Для вихователів передбачена окрема кімната. Площа будівлі – 268 кв. м. Прибудинкова територія – площею 3 000 кв. м. На ній передбачено облаштування дитячого майданчика з тренажерами та зоною відпочинку. Крім того, у будинку плануються технічні приміщення для опалювання та зберігання продуктів.

Як зазначається в повідомленні, наразі в Україні діють 48 інтернатних закладів, у яких проживає 5 тисяч сиріт. Із них 2 тисячі – діти, половина з яких – це особи з інвалідністю.

Читайте також: Марина Порошенко відкрила перший в Україні дитячий інклюзивний парк

У січні 2018 цього Президент Петро Порошенко підписав указ про захист прав дітей-сиріт, відповідно до якого усиновлення є одним із пріоритетів держави. Зокрема, у державному бюджеті цього року передбачено витрати для будівництва малих групових будинків та дитячих будинків сімейного типу в розмірі 277 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-