У лікарні розказали про стан поранених під час нападу ромів

У лікарні розказали про стан поранених під час нападу ромів

Укрінформ
Пораненого під час нічного нападу на табір рома готують до виписки із лікарні.

Про це кореспондент Укрінформу дізналася у 8-й комунальній лікарні Львова.

"19-річний хлопець із Мукачевого отримав два ножові поранення — грудної клітини та правого плеча. У лікарні йому безкоштовно надали необхідну медичну допомогу. Зараз його стан стабільний, готуємо до виписки із медзакладу”,- зазначили в лікарні.

У жінки і 10-річного хлопчика, які теж отримали поранення під час нападу, необхідності у госпіталізації не було. Медики надали їм допомогу на місці.

Читайте також: За нападом на ромів у Львові може стояти Росія - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, у лісовому масиві поблизу приміського села Сокільники група молодих людей, озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами, напала на тимчасовий табір  ромів, які приїжджають до Львова із Закарпаття збирати металолом і макулатуру. В результаті нічного нападу, який стався в ніч із суботи на неділю, загинув 24-річний мешканець табору, а троє осіб ромського походження отримали поранення.

Начальник обласного управління Нацполіції Валерій Середа зазначив, що нападники - учні трьох львівських шкіл, профтехучилища та ліцею імені Героїв Крут.

Проти них порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою). Затримані можуть бути позбавлені волі терміном до 15 років або довічно. Як прокоментували правоохоронці, нападники належать  до угруповання  “Твереза і зла молодь”, яке пов`язують із неонацистським рухом Misanthropic Division.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-