Справи Майдану: СБУшнику оголосили підозру про перевищення влади

Справи Майдану: СБУшнику оголосили підозру про перевищення влади

Укрінформ
Генеральна прокуратура повідомила про підозру у перевищенні влади співробітнику Управління СБУ у Хмельницькій області, який застосував вогнепальну зброю під час мирних акцій протесту у 2014 року, у результаті чого загинуло двоє людей.

Про це повідомляє Відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Управлінням спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування за фактом застосуванням 19.02.2014 вогнепальної зброї біля центрального входу будівлі Управління СБУ у Хмельницькій області, під час проведення там мирних громадських акцій протесту, внаслідок чого загинуло дві особи, а ще ряд осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами наполегливої роботи слідчих та прокурорів встановлено обставини вчинення кримінальних правопорушень та отримано докази достатні для підозри конкретної особи у їх вчиненні.

"Так, 21.06.2018 повідомлено про підозру співробітнику відділу ЦСО "А" УСБУ у Хмельницькій області у вчиненні перевищення влади, що супроводжувалося насильством, болісними діями та застосуванням зброї, заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження за метою залякування потерпілого та інших осіб, заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження та вбивства через необережність, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 119, ч. 2 ст. 121, ст. 128 КК України", - наголосили у прокуратурі.

Читайте також: Справа про держзраду: екс-охоронець заявляє, що "не помітив" вивезення майна

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Слідство триває, збираються докази на перевірку причетності до злочину інших осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-