Кір в Україні: МОУ не підтверджує

Кір в Україні: МОУ не підтверджує "епідемію" на Яворівському полігоні

Укрінформ
Поширена журналістами інформація щодо нібито епідемії кору у військовій частині на Яворівському полігоні не відповідає дійсності і дискредитує ЗСУ.

Про це йдеться у заяві Міноборони, поширеній після виходу в ефір відповідного сюжету у програмі "Секретні матеріали".

"Щодо захворювання на кір військовослужбовців, які проходять службу та підготовку у військових частинах та навчальних підрозділах, розташованих на Яворівському полігоні, повідомляємо, що на теперішній час йдеться про поодинокі випадки захворювання на цю хворобу... Жодних підстав для ізоляції пунктів дислокації військових частин немає. Особовий склад, з урахуванням можливостей наявного казарменого фонду, розміщений в стаціонарних казармах з усіма необхідними побутовими умовами. “Притягнута до теми” смерть військовослужбовця, про яку згадується у відеосюжеті, була спричинена іншою хронічною хворобою", - йдеться у заяві.

У МОУ наголосили, що командири та начальники спільно з медичною службою ЗСУ вжито всіх необхідних заходів для локалізації та запобігання поширенню інфекційного захворювання.

Читайте також: МОЗ починає вакцинацію дорослих від кору

Як наголосили в оборонному відомстві, подана журналістами інформація має відверто маніпулятивний, суб’єктивний характер, а сюжет містить ознаки грубого порушення стандартів журналістської етики. При цьому наслідками гонитви журналістів за "сенсацією" стає дискредитація окремих військових частин та Збройних сил загалом, які сьогодні стримують російську агресію на Сході.

"Міністерство оборони України обурене появою у вітчизняному медійному просторі подібних “матеріалів” та звертається до всіх представників ЗМІ в подальшому ретельно перевіряти інформацію, яка готується до ефіру", - заявили у МОУ.

Там нагадали, що 21 червня у вечірньому ефірі програми “Секретні матеріали” телеканалу “1+1” у сюжеті під назвою “Інфекція страшніша за кулю” було поширено неперевірену інформацію про ситуацію у військових частинах, розташованих на території Яворівського полігону, що у Львівській області.

На початку сюжету демонструються кадри, відзняті біля контрольно-перепускного пункту “Базове” 184-го Навчального центру. Проте згодом показано кадри занедбаних об’єктів соціально-побутової інфраструктури, які не мають нічого спільного з жодним із об’єктів військових містечок, розташованих на території чи поблизу Яворівського полігону.

Крім того, у цьому відео використаний коментар нібито одного з військовослужбовців, причому його ім’я або інші ідентифікаційні дані не вказані, а голос спотворений. Ця особа розповідає про “епідемію кору”, що начебто має місце у невідомій військовій частині. Водночас, у відеосюжеті немає жодного розгорнутого коментаря з інформацією від керівництва військової частини. Натомість, офіційного запиту на надання такого коментаря не надходило, наголосили у МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-