Авдіївський коксохім на межі зупинки — гендиректор

Авдіївський коксохім на межі зупинки — гендиректор

Укрінформ
Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) на межі зупинки через брак сировини - сірчаної кислоти, без якої робота підприємства неможлива.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов.

«Погані новини. Завод опинився на межі зупинки. Через 7 днів у нас повністю закінчуються запаси сірчаної кислоти — сировини, без якої робота коксохіму неможлива», - написав гендиректор.

Він підкреслив, що «завод зумів вижити під час бойових дій, але зупинитися може через банальний браку сировини, яку нам має поставити наше вітчизняне підприємство».

Читайте також: Донбасу загрожує масштабна екологічна катастрофа - СЦКК

За словами Магомедова, дану ситуацію заводу пояснюють браком вагонів. «Трейдер Східного Гока, підприємство «Торгсервіс», який продає АКХЗ сірчану кислоту, мав у червні відвантажити нам 1080 тонн сірчаної кислоти, а відвантажив поки всього лише 60 тонн або 5% від обіцяного... Водночас в Міністерстві економіки цільком серйозно розглядають введення мит на імпорт сірчаної кислоти до України», - зазначив гендиректор. Водночас він додав, що сьогодні абсолютно очевидно, що без імпорту сірчаної кислоти заводу «ніяк не впоратися».

«Але що робити нам зараз, у даній ситуації? У нас за спиною коксохімічне виробництво і ціле місто, яке залежить від цього виробництва, а також металургійні комбінати країни, які просто не зможуть працювати без нашого коксу», - з відчаєм написав Магомедов.

Авдіївський коксохімічний завод («АКХЗ») — найбільше в Європі коксохімічне підприємство, розташоване в Авдіївці, Донецької області України.

На заводі випускається більше ніж 30 видів продукції, основна з яких - кокс для металургії. На АКХЗ припадає частка до 20% валового випуску доменного коксу в країні.

Авдіївський коксохімічний завод входить до групи "Метінвест", яка веде гірничо-металургійний бізнес групи СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-