Посли країн G7 задоволені змінами в ОТГ на Чернігівщині

Посли країн G7 задоволені змінами в ОТГ на Чернігівщині

Децентралізація
Укрінформ
Посли країн "Великої Сімки" залишились задоволеними побаченим у Кіптівській ОТГ на Чернігівщині. 

Посли країн G7 (Великої Сімки) у супроводі віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка відвідали Кіптівську об’єднану територіальну громаду в Козелецькому районі Чернігівщини й залишились задоволеними змінами, що відбулися там завдяки донорській підтримці програми "U-LEAD з Європою".

Поїздка, що відбулася 21 червня, була організована Програмою "U-LEAD з Європою" та Міністерством регіонального  розвитку, будівництва та ЖКГ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут враження дуже позитивне. Я бував у інших колишніх будинках культури в українських селах, і вони не виглядають так, як оцей будинок, де ми зараз з вами стоїмо. По-друге, у формі й організації, стандартах Кіптівського ЦНАПу я впізнаю стандарти, які були запозичені і пристосовані з Канади. Іще я бачу тут матеріальну допомогу, яка надійшла з інших країн-партнерів Євросоюзу та США", - сказав журналістам на брифінгу посол Канади в Україні Роман Ващук.

За його словами, кіптівський приклад засвідчує, що жодна громада в Україні не є приреченою і може взяти свою долю у власні руки. Бо коли об’єднається, то зможе знайти партнерів і претендувати на їхню донорську підтримку.

Зубко додав, що для уряду важливим є не тільки об’єднання громад, а й впровадження якісних сервісів на основі як європейського, так і світового досвіду. І цей досвід ефективно реалізується в модернізованому за підтримки програми "U-LEAD із Європою"  Центрі надання адміністративних послуг Кіптівської ОТГ.

"Сьогодні цей ЦНАП надає 25 послуг щоденно, в цьому році надав їх уже 4700. І не тільки платних, а й соціальних - з пенсійного, соціального забезпечення, з питань центру зайнятості, оформлення транспорту, отримання прав... На громаду з населенням 3700 чоловік це взагалі безпрецедентна кількість послуг, які можуть бути надані", - зазначив віце-прем’єр.

Урядовець подякував програмі "U-LEAD з Європою"  за допомогу в розбудові ЦНАПів у різних регіонах України. Адже завдяки їй упродовж 2016-2018 років 26 ОТГ стали пілотними проектами, де були реалізовані різні операційні моделі надання послуг.

У Кіптях високі гості ознайомилися не тільки з роботою ЦНАПу, а й із системою управління земельними ресурсами, затвердженою громадою. Їм презентували реалізований тут (у рамках проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку") проект "Організація землеустрою та впровадження стратегії місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації".

Читайте також: У трьох районах Запорізькій області показник покриття ОТГ - 100%

"Він показує не лише картографічну схему громади, а й повну карту земельних ресурсів ОТГ та інвестиційні можливості. За рахунок такого впровадження Кіптівська громада почала обліковувати додатково 1000 га земель агропромислового призначення  та 500 га лісу, які до цього ніколи не обліковувались", - зауважив Зубко.

Посли країн G7 (Великої Сімки) в Кіптівській ОТГ

Група підтримки України послами країн "Великої Сімки" була створена після саміту Ельмау-G7 у 2015 році для забезпечення прогресу в процесі економічних реформ в Україні шляхом надання узгоджених порад та допомоги українській владі. На сьогодні цю групу очолює Канада.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує  реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Віктор Кошмал / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-