МОЗ заявляє, що в регіони відправили ще одну партію ліків

МОЗ заявляє, що в регіони відправили ще одну партію ліків

Укрінформ
У регіони відправлено препарати, закуплені за державні кошти, для лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань. 

Також в лікарні в областях доставлять препарати за програмою лікування онкогематологічних хворих, для хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз, та за програмою"Антиретровірусна терапія". Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

«У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом ці препарати будуть доступні у лікарнях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за програмою «Серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання» до лікарень в областях надійдуть: 9607 флаконів рентгеноконтрастної йодовмісної речовини 370 мг йоду/мл, 2045 флаконів рентгеноконтрастної йодовмісної речовини 350-370 мг йоду/мл, 50 мл (370 мг йоду), 13093 флакони рентгеноконтрастної йодовмісної речовини 350-370 мг йоду/мл, 50 мл (350 мг йоду), 225 ампул препарату «Ілопрост» (20мкг/мл, 1 мл), 153 флакони препарату «Тенектеплаза» (50 мг), 2374 флакони препарату «Стрептокіназа» (1,5 млн, МО), 11840 таблеток препарату «Клопідогрель».

За програмою «Онкогематологічні хворі» в регіони доставлять 89 упаковок препарату «Аспарагіназа».

Для лікування хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз буде доставлено 2667 упаковок препарату «Нілотиніб». 

За програмою «Антиретровірусна терапія» буде доставлено 4116 упаковок препарату «Ламівудин».

Читайте також: Уряд схвалив план забезпечення сільських амбулаторій разом із місцевою владою

У МОЗ нагадали, що у випадку, якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат. Медичні заклади, згідно з Наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Держава закуповує ліки у межах виділеного бюджету, котрий щорічно ухвалює Верховна Рада. У 2018 році сума на ці цілі становила 5,9 млрд грн. Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби. Так, наприклад, програма «Доросла онкологія» фінансується на 30%, а програма «Дитячий діаліз» майже на 100%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-