Порошенко хоче віддати тергромадам землю за межами населених пунктів

Порошенко хоче віддати тергромадам землю за межами населених пунктів

Укрінформ
Порошенко виступає за надання об’єднаним територіальним громадам права розпоряджатися земельними ділянками за межами населених пунктів, що дасть їм змогу отримати значний матеріальний ресурс для власного розвитку.

Про це він заявив у виступі на відкритті XIV Українського муніципального форуму, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ще одним важливим кроком децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування має стати надання органам місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад права розпоряджатися земельними ділянками за межами населених пунктів... Об'єднанні територіальні громади отримають значний матеріальний ресурс для власного розвитку – в першу чергу за рахунок податку на оренду землі", - сказав Порошенко.

Президент закликав учасників форуму допомогти переконати Верховну Раду підтримати відповідний законопроект та зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», які розширюють повноваження та можливості громад.

Читайте також: Порошенко: Розраховую, що уряд зробить децентралізацію вигідною для малих міст

Глава держави подякував Асоціації міст України та її експертам, які активно беруть участь у процесі розробки та розгляду парламентом нових законодавчих ініціатив у сфері місцевого самоврядування, і висловив сподівання на подібну плідну співпрацю і в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-