Порошенко: Розраховую, що уряд зробить децентралізацію вигідною для малих міст

Порошенко: Розраховую, що уряд зробить децентралізацію вигідною для малих міст

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності захисту інтересів мешканців малих міст, оскільки у процесі реформи децентралізації вони опиняються у менш сприятливій ситуації, аніж мешканці столиці чи обласних центрів.

Про це він заявив на відкритті XIV Українського муніципального форуму, повідомляє прес-служба глави держави.

"Щоправда, і це проблема, результати децентралізації поки що нерівномірні. Ми про це чесно маємо казати. З одного боку, ми бачимо очевидні вигоди, які отримують від об’єднання територіальні громади на селі. З іншого – більш ніж очевидним є вигода столиці та обласних центрів. Але питання розвитку малих міст – що з ним? Зараз воно провисло. Воно недопрацьоване", - сказав Порошенко.

Глава держави наголошує на необхідності захисту мешканців малих міст / Фото: www.president.gov.ua

Він наголосив, що містам та районним центрам бракує дохідної бази.

"Там живуть такі самі українці. І ми маємо захистити їхні права", - підкреслив Президент.

Читайте також: Порошенко розраховує на нові санкції проти РФ за дії у Чорному та Азовському морях

Глава держави зазначив, що кількість та демографічна структура населення в малих містах не створюють клімату, сприятливого для розвитку бізнесів, а через малоповерхову забудову вони охоплюють більшу площу, а це - більше доріг, більше видатків на інфраструктуру та на одного мешканця громади, вищою виходить собівартість освітніх та медичних послуг.

«Я дуже розраховую, що уряд разом із представниками місцевого самоврядування ліквідує цю прогалину. Зробить децентралізацію вигідною і для цієї категорії населених пунктів, а головне – підніме якість життя людей», - акцентував Порошенко.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-