Маріуполь входить до шістки найбільш безпечних міст України - міський голова

Маріуполь входить до шістки найбільш безпечних міст України - міський голова

Укрінформ
У Маріуполі і загалом на території Донеччини - найнижчий рівень злочинності в країні.

Про це заявив журналістам начальник Головного управління Національної поліції України в Донецькій області Микола Семенишин під час урочистостей з нагоди святкування 4-ї річниці звільнення Маріуполя від проросійських бандформувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу поінформувати, що рівень злочинності на території області, так і в місті, є найнижчим у державі", - сказав він.

Окремо очільник поліції Донеччини зазначив, що за останні 4 роки за підтримки органів місцевого самоврядування та центральної влади вдалося створити бази підготовки спецпідрозділів МВС, "які пройшли відповідну сертифікацію та визнані міжнародними партнерами".

Він також вказав на те, що, за результатами соціологічних досліджень, місто Маріуполь займає перше місце в Україні, за довіри громади працівникам поліції.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко також наголосив на налагодженні безпекової ситуації в місті. "Сьогодні місто Маріуполь входить в шістку найбільш безпечних міст України, завдяки ось цим воїнам, які сьогодні стоять на цій площі", - заявив він, вказуючи на військовослужбовців, правоохоронців та прикордонників, які брали участь у військовому параді.

Читайте також: Маріуполь відзначив річницю звільнення від проросійських бандформувань

Як відомо, 13 червня 2014 року була проведена операція зі звільнення Маріуполя. 

Протистояння між українцями і проросійськими сепаратистами розпочалося в Маріуполі майже одразу після втечі з України президента Януковича. Особливо проросійські сили активізувалися після так званого приєднання Криму до Росії.

У спецоперації брали участь 150 бійців спецбатальйону “Азов”, 2 роти спецбатальйону “Дніпро”, 2 роти Національної гвардії та спецназ МВС. Блок-пости на в’їздах до міста контролювали військові, допомога надходила також від членів “Правого сектору” та місцевих активістів. 

Для блокування району проведення спецоперації було залучено близько 500 військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії. Штурм розпочався о 5-й ранку. У ході операції було ліквідовано ключові опорні точки бойовиків, знищено їх техніку та відновлено контроль над усіма захопленими спорудами, зокрема будівлею міської ради. Відтоді, завдяки зусиллям українських військових та самих маріупольців, місто живе хоч і напруженим, але мирним життям, залишаючись вразливим для терактів, найбільший з яких стався 24 січня 2015 року.

У той день терористи з артилерії обстріляли блокпости Збройних сил України та житловий мікрорайон “Східний”. Загинули 30 людей, пораненння отримали 128, серед загиблих і поранених були діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-