Святкування дня визволення Маріуполя охоронятимуть посилені патрулі

Святкування дня визволення Маріуполя охоронятимуть посилені патрулі

Укрінформ
У Донецькій області більше тисячі поліцейських заступили на посилену охорону публічного порядку протягом вихідних.

Про це у п’ятницю повідомили в поліції Донецької області.

«На Донеччині понад тисячу поліцейських заступили на посилену охорону публічного порядку. Про безпеку жителів протягом вихідних дбатимуть додаткові наряди Нацполіції та Нацгвардії. У Маріуполі посилені патрулі охоронятимуть спокій жителів під час святкування 4-ї річниці з дня визволення міста від незаконних збройних формувань», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на головних площах міст Донеччини відбувся традиційний публічний інструктаж сил, задіяних у забезпеченні публічної безпеки.

Читайте також: У Маріуполі на честь річниці звільнення від терористів пройде фестиваль

Основні вимоги несення служби довів начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Донецькій області Юрій Горустович. Він наголосив на вилученні з незаконного обігу зброї, виявленні та затриманні осіб, які загрожують публічній безпеці.

Крім того, на території області продовжують проводитися антидиверсійні заходи, спрямовані на недопущення терористичних актів.

На посилене чергування заступили: особовий склад поліції Донеччини, співробітники Управління патрульної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України та представники громадських формувань.

Тільки в Маріуполі сформовано 58 піших патрулів, 9 автопатрулів та 10 екіпажів патрульної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі в суботу, 16 червня, з нагоди 4 річниці звільнення від терористів пройде фестиваль «Вільний Маріуполь», в рамках якого відбудеться парад військової техніки і військових підрозділів.

13 червня 2014 року українські війська визволили Маріуполь від проросійських окупантів.

Протистояння між українцями та проросійськими бойовиками розпочалося в Маріуполі майже відразу після втечі з України тодішнього президента Віктора Януковича. Особливо проросійські сили активізувались після анексії Криму Росією. Приблизно з середини квітня Маріупольська міськрада була захоплена бойовиками. 9 травня 2014 року, виконуючи накази московських кураторів, бойовики штурмували міське УВС, і Маріуполь перейшов під їхній контроль.

Датою початку визволення Маріуполя було визначено 13 червня. У спецоперації брали участь 150 бійців спецбатальйону «Азов», 2 роти спецбатальйону «Дніпро», 2 роти Національної гвардії, спецпризначенці МВС та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-