Кращі канадські лікарі зроблять операції хворим дітям у Львові

Кращі канадські лікарі зроблять операції хворим дітям у Львові

Укрінформ
До Львова прибуде група  кращих лікарів із Канади, які оглянуть та прооперують хворих дітей. 

Цей візит відбудеться в межах співпраці між SickKids Hospital (Торонто, Канада) та львівською міською дитячою клінічною лікарнею, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

“У складі медичного “десанту” з Країни кленового листка також нейрохірург з Каліфорнії (США) Іша Крістіан, працівники реанімації новонароджених лікарні СікКідс: лікар-неонатолог, професор Крістофер Томлінсон та асистент лікаря, практикуюча медсестра Діана Вілсон (спеціаліст у виходжуванні новонароджених з неврологічними вадами), лікар-невропатолог Тіна Гоу (епілептолог та клінічний нейрофізіолог). За час візиту   планується провести 8 операцій та близько 50 консультацій”, - зазначили у прес-службі.

Консультації розпочнуться вже 16 червня. До Львова запрошені дитячі нейрохірурги із сусідніх областей, а також із Києва та Ужгорода. Вони спільно із канадськими колегами перебуватимуть на консультативному прийомі та спостерігатимуть за проведенням операцій через відеотрансляцію з операційної.

Читайте також: У медуніверситеті Харкова відкрили новий бібліотечний комплекс

Окрім того, у понеділок, 18 червня, для студентів і викладачів Львівського національного медичного університету професор Джеймс Рутка прочитає лекцію на тему «Лідерство в медицині».

Співпраця між SickKids Hospital та міською дитячою лікарнею триває вже шість років. Головою проекту є Джеймс Т. Рутка - доктор медичних наук, професор, завідувач відділення хірургії Університету Торонто. Донором та партнером співпраці є Канадський благодійний фонд «SickKids Foundation» та громада українців в Канаді.  За час взаємодії проведено три науково-практичних конференції із майстер-класом з дитячої нейрохірургії,  10 складних оперативних втручань дітям з онкологічними захворюваннями мозку, епілепсією та вродженими вадами розвитку центральної нервової системи. Консультації отримали понад 300 дітей.

Окрім того, канадці подарували міській дитячій лікарні сучасне обладнання на загальну суму 600 тис. Доларів: ендоскопічний набір інструментів, нейрохірургічний мікроскоп, операційний стіл, електротрепан, дихальний апарат, ультразвуковий апарат. За кошти фонду «SickKids Foundation» в лікарні СікКідс (Торонто) прооперували трьох дітей з Львівщини. Двоє із них були із надскладними нейрохірургічними патологіями та одна дитина - із хірургічною патологією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-