ОТГ на Вінниччині забезпечила соцробітників велосипедами

ОТГ на Вінниччині забезпечила соцробітників велосипедами

Децентралізація
Укрінформ
У Вінницькій області Немирівська ОТГ з метою покращення обслуговування самотніх людей похилого віку створила власний територіальний центр з надання соцпослуг.

А також забезпечила соцробітників велосипедами для підвищення їхньої мобільності.

Про це під час прес-туру, організованого Вінницьким Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, повідомив кореспонденту Укрінформу заступник голови Немирівської ОТГ з питань розвитку інфраструктури та інвестиційних проектів Олександр Хіхлач.

«Наша громада є одним із лідерів рейтингу спроможності - наш бюджет торік склав 128 млн грн, з яких 46 мільйонів – це бюджет розвитку. Цьогоріч маємо перевиконання бюджету на рівні 122%. Нові можливості, які з’явилися внаслідок створення ОТГ, ми спрямовуємо на покращення життя наших людей, зокрема, літніх осіб. Задля цього створили комунальний заклад – «Немирівський територіальний центр соціального обслуговування та надання соціальних послуг». Сьогодні його робітники обслуговують самотніх стареньких на дому, а на перспективу плануємо створити і власний заклад геріатричного типу», - поінформував Хіхлач.

За його словами, до керівництва громади надходить чимало звернень від людей похилого віку, які потрапили у складні життєві обставини, тож створення стаціонарного відділення терцентру є одним із пріоритетних напрямків роботи ОТГ. Так, наразі вже розробляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію приміщення однієї з сільських амбулаторій, де планують розмістити геріатричний заклад на 30 місць.

Як зазначила директор Немирівського територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Валентина Кононенко, поки що 13 соціальних робітників центру обслуговують 125 самотніх літніх людей на дому, з яких 68 мешкають у 12 селах, що увійшли до ОТГ. Для того, щоб підвищити їхню мобільність, у квітні коштом ОТГ придбали для них 10 велосипедів. Відтак один робітник, який у середньому опікується 11-12 старенькими, за день може відвідати та обслужити чотирьох людей, часто у різних селах.

За словами Кононенко, це поліпшує умови праці соціальних робітників, яким за день доводиться долати 10-15 кілометрів шляхів, до того ж саме обслуговування літніх людей, які мають присадибне господарство, вимагає значних фізичних зусиль.

Читайте також: У Чернігові представників ОТГ вчать писати грантові проекти

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-