У Чернігові представників ОТГ вчать писати грантові проекти

У Чернігові представників ОТГ вчать писати грантові проекти

Децентралізація
Укрінформ
У Чернігові представників об’єднаних територіальних громад вчать писати грантові проекти. 

Семінар "Розробка та управління проектами регіонального розвитку та транскордонного співробітництва" для представників створених у 2017 році ОТГ проходить у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одним із важливих напрямків роботи, якою ви займаєтеся у своїх громадах, є питання підготовки, а в подальшому - реалізації різноманітних розвиткових проектів. І наше завдання - дати вам алгоритм підготовки цих проектів, навчити азам цієї діяльності", - сказала директор ЦРМС Ірина Кудрик, звертаючись до учасників семінару.

За її словами, семінарські заняття покликані допомогти проектним менеджерам ОТГ чи фахівцям, які виконують їхні обов’язки, відпрацювати навички, в першу чергу тих проектів, що подаються до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України для захисту і отримання субвенції на формування інфраструктури.

"Це найпростіший вид проектної діяльності, але навіть з цим викликом ми поки що не найкращим чином справляємося. Тому що це - нова для нас робота", - зауважила Кудрик.

Один із головних модераторів семінару, радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Володимир Бойко додав, що життя за принципом проектного менеджменту - це те, за чим живе сьогодні Європа. А оскільки Україна проголосила себе її частиною, то мусить цим інструментом оволодіти. Водночас він попередив, що європейська бюрократія більш жорстка у своїх вимогах, тож працюючи з міжнародними проектами, треба про це пам’ятати.

Читайте також: Як заробляти мільйони на туризмі? Унікальним досвідом ділилися в Полянській ОТГ

Бойко ознайомив слухачів семінару з основними напрямками навчання і додав, що другий день буде присвячений проектам транскордонного співробітництва. Тренером у цій частині буде директор Центру транскордонного співробітництва Юрій Вдовенко.

"Чернігівщина - прикордонна область, і у співпраці з Білоруссю ми дуже зацікавлені", - зазначив Бойко.

За його словами, наприкінці семінару слухачів підведуть до логіко-структурної матриці проектів, дадуть ввідну інформацію і домашнє завдання. Виконати його треба буде до дня початку другого модуля семінару, який відбудеться в середині липня.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Віктор Кошмал / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-