Штепа захворіла - суд відклали на три тижні

Штепа захворіла - суд відклали на три тижні

Укрінформ
Підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова за участю нової суддівської колегії у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли у зв'язку з її хворобою.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у прокуратурі Харківської області.

"Засідання суду не відбулося. Штепа подала заяву про те, що захворіла" – зазначили у прокуратурі.

До суду також не явилися адвокати Штепи.

Засідання перенесли на 6 серпня, на 09:30.

Читайте також: Захист Штепи не влаштовує вже 11-та колегія суддів

Як повідомляв раніше Укрінформ, 8 червня підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова за участю нової суддівської колегії у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, що звинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України і створення терористської групи, перенесли: один із адвокатів зайнятий в іншому провадженні.

Новий склад суддівської колегії у справі Штепи, 11-й рахунком з 2014 року, визначений за допомогою електронного перерозподілу суддів після відведень членів попередньої колегії.

1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відведення 3 з 4 членів суддівської колегії: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка по суті справи, і один суддя - це жінка - отримувала загрози, і її думка теж може бути упередженою.

За словами адвоката Олександра Шадрина, на майбутньому засіданні по суті справи буде розглянуто питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки колишній захід завершився ще у січні цього року: "Штепа знаходиться в Слов'янську. До рішення суду про запобіжний захід вона не зобов'язана цілодобово знаходитися вдома. За її словами, вона не збирається від'їжджати з України, любить країну і сподівається на справедливий суд".

12 лютого прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив на прес-конференції, коментуючи той факт, що колишній запобіжний захід для Штепи - цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня, а новий не обрано, що прокуратура наполягає на обранні для Штепи арешту, тобто, утримання у СІЗО.

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна ввійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-