Захист Штепи не влаштовує вже 11-та колегія суддів

Захист Штепи не влаштовує вже 11-та колегія суддів

Укрінформ
Призначене на сьогодні підготовче засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова по справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесли через те, що один з її адвокатів зайнятий в іншому процесі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів інший адвокат Штепи Дмитро Марченко.

"Новий склад суддівської колегії по справі Штепи, 11-ої за рахунком з 2014 року, визначений за допомогою електронного перерозподілу суддів після відводу членів попередньої колегії. Нинішня колегія налічує трьох суддів, разом з головуючим, але потрібен ще і запасний суддя, що наказано вимогою Кримінально-процесуального кодексу України. Я заявив клопотання про відвід усієї колегії через недотримання цієї вимоги. Після обговорення в дорадчій кімнаті в клопотанні відмовлено. Проте другий адвокат, Олександр Тананакін, у свою чергу, заявив клопотання про перенесення засідання через зайнятість в іншому процесі, і це клопотання задоволено. Суд перенесено за технічними причинами", - зазначив Марченко.

За його словами, підготовче засідання суду, що передувало засіданню по суті справи, продовжиться 12 червня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 червня визначено новий склад Орджонікідзевського райсуду Харкова для розгляду справи Штепи. Головуюча суддя - Олена Глибко, до колегії увійшли Ганна Матвієвська та Ольга Горчакова. Підготовче засідання суду було призначено на 8 червня.

Читайте також: У Харкові визначили новий склад суду для розгляду справи Штепи

1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід 3 з 4 членів суддівської колегії: двоє суддів - з числа переселенців, і у них може бути упереджена думка по суті справи, і одна суддя, це жінка, отримувала погрози, і її думка теж може бути упередженою.

За словами адвоката Олександра Шадріна, на майбутньому засіданні по суті справи буде розглянуто питання про запобіжний захід для Штепи, оскільки попередній запобіжний захід скінчився ще в січні цього року, Неля Штепа зараз знаходиться в Слов'янську.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-